Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asiakkailta kuultua

Työt sujuivat mallikkaasti ja aikataulussa. Katon ruostekohtien käsittely oli huolellista. Työnjälki miellytti. Katon maalaus kokonaisuudessaan oli onnistunut. Itse en kykene työskentelemään korkealla.

-Heikki Kuusela

Ystävällistä ja asiantuntevaa toimintaa kaikinpuolin. Kaikki hommat hoidettiin sovitusti. Loppusiivous ja roskien poisvienti olivat plussaa. Talonmaalaus.com tarjosi asiantuntemusta pohjatöihin ja oikean maalin valitsemiseen. Korkeiden paikkojen maalaus nosturista käsin ei olisi onnistunut omin voimin.

-Marjatta Nieminen

Talonmaalaus.com hoitaa työt aikataulussa ja tehokkaasti. Erityisen tyytyväinen olen siihen että aikataulu piti ja työn jälki on hyvä. Korkeat seinät tuli maalattua. Telineiden käyttö omin voimin olisi vaikeaa kokemattomilta.

-Paavo Mattila

Talonmaalaus.com - Talon maalaus ammattitaidolla!

Maalit

Öljymaali

Öljymaali on kiiltävä, hyvin peittävä ja sopii puupinnoille erinomaisesti. Öljymaali tummuu vanhetessaan eli ”kalkkiintuu” ja muuttuu hengittävämmäksi. Kalkkiintuminen on öljymaalille ominaista ja moni ajattelee sen kuuluvan vanhoihin taloihin. Öljymaali suojaa ja sitoo puuta tehokkaasti ja estää puun halkeilemisen. Vanhan öljymaalin tunnistaa helposti sen kovasta ja hauraasta ominaisuudesta, tällöin se on myös helppo kaapia, putsata ja uudelleen maalata. Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Öljymaalauksessa työvälineiden putsaaminen tapahtuu lakkabensiinillä.

Vesiohenteinen maali

Vesiohenteiset ulkomaalit ovat hyvä valinta ympäristölle, sillä ne eivät juurikaan sisällä haitallisia aineita. Vesiohenteisen maalin vahvuuksia ovat myös hajuttomuus, värin säilyvyys ja hyvä säänkesto. Vanhan vesiohenteisen maalin tunnistaa siitä, että maali on joustavaa eikä öljymaalin tavoin hauras. Vesiohenteisella maalilla voidaan maalata myös öljypohjaisen maalin päälle. Työvälineiden puhdistaminen tapahtuu helposti vedellä.

Keittomaalit

Keittomaali on ulkomaalauksessa käytettävä puun pintakäsittelyaine, jota käytetään pääosin maalattaessa vanhoja rakennuksia. Puna- ja keltamultamaalit muodostavat ohuen suojaavan kalvon puupinnalle, mutta eivät käytännössä estä puuta kostumasta. Keittomaali on helppo maalata ja vanhan maalin tunnistaa helposti sen kuluessa hierrettäessä pois. Keittomaalien peittävyys verrattuna vesi- ja öljymaaleihin on heikko. Keittomaalin voi maalata ainoastaan toisen keittomaalin päälle.